euroflag.gif (177 bytes) Ευρωπαϊκά Πρόγραμματα

Δημοτική Επιχείρηση "Καταρράκτες Εδεσσας"

eu.gif (23070 bytes)
Πρόγραμμα PRACTIMA
Ρουμανία. Brasov. Απρ 2000
"Τουρισμός & Παροχή Υπηρεσίες"
Διακρατικό πρόγραμμα

ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ (ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ)

Οι εισηγήσεις περιελάμβαναν τα ακόλουθα :
  • Υπηρεσίες & Ποιότητα. Σχέσεις με τον πελάτη / Mr.Michai Valeanou

  • Χαρακτηριστικά - Υπηρεσίες - Marketing / Mrs.Anca Postea

  • Marketing & Αγροτουρισμός - ANTREC (Εθνικός Οργανισμός Αγροτουρισμού & Οικολογικού Πολιτιστικού Τουρισμού

  • Η Ρουμανική Αγορά Αγροτουρισμού / Mr.Miron Florea

  • Τοπική Διασφάλιση ποιότητας υπηρεσιών (αγρο)τουρισμού / Mr Constantinos Lialiambis

Mvc-011f.jpg (72807 bytes)Mvc-015f.jpg (62164 bytes)

Μέρος των εισηγήσεων διατίθεται σε ενδιαφερόμενους απο τους υπεύθυνους φορείς διάχυσης πληροφόρησης και απο την ΔΕΚΕ

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ   (ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ)

Με βάση την προώθηση προϊόντων που έχουν βάση την τοπική ταυτότητα έχουν δημιουργηθεί ως μουσεία - επισκέψιμοι χώροι δύο κάστρα - εκκλησίες. Και οι δύο χώροι εκφράζουν την Γερμανική κουλτούρα που υπάρχει στην Ρουμανία που προσπαθεί να επιδείξει την οντότητά της μέσα στην ιστορία

Mvc-005f.jpg (72516 bytes)

Harman Fortified Church

Mvc-019f.jpg (80341 bytes)

Prejmer Fortress

Η προώθηση προϊόντων τα οποία κατα παράδοση παράγονται στο χώρο ενδιαφέροντος μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση. Στην περίπτωση πχ μίας βιοτεχνίας εξ'ολοκλήρου χειροποίητων χαλιών με την δημιουργία ταυτόχρονα έκθεσης - πωλητηρίου (Βλέπω την κατασκευή - Μαθαίνω τον τρόπο - Δημιουργώ χώρο πώλησης/αγοράς)

 

Carpet Factory

Υψηλού επιπέδου τουριστικό marketing παράγει η συνύπαρξη μύθων και θρύλων με την τοπική γαστρονομία. Στο Χιονοδρομικό Κέντρο του Brasov (Poiana Brasov) και συγκεκριμένα στο "Coliba Haiducilor" - (Καταφύγιο των "Ρομπέν των δασών" - κατα παράδοση) υπήρξε η ευκαιρία να συνδεθεί η τοπική γαστρονομία - με τις τοπικές φορεσιές - την παράδοση (μεταφορά του επισκέπτη με συνοδεία ξιφομάχου και καβαλάρη σε παραδοσιακή φωτιά ) - την παραδοσιακή μουσική και την λαϊκή αρχιτεκτονική & διακόσμηση. Το άψογο service και η σοφά οργανωμένη λειτουργία αφήνουν στον επισκέπτη την αίσθηση της πληρότητας. Mvc-009f.jpg (91830 bytes)

Coliba Haiducilor

Αγροτουριστικά καταλύματα όπου μπορείς να συμμετάσχεις απο τις εσωτερικές εργασίες (παραδοσιακή προετοιμασία ψωμιου - πλέξιμο - μαγείρεμα) έως τις εξωτερικές (στάβλοι - ιππασία - κήπος - ξυλουργικές εργασίες) αλλά βέβαια να διασκεδάσεις παραδοσιακά γύρω απο την φωτιά ή το τζάκι με συνοδεία παραδοσικής μουσικής και ψήσιμο εδεσμάτων επιτόπου. Ολα ντυμένα παραδοσιακά και φτιαγμένα με την "λαϊκή σοφία" και το μεράκι. Βόλτες με κάρα και ντόπιοι συμπληρώνουν την αίσθηση που σου δημιουργεί το εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον με φόντο τα ψηλά χιονισμένα βουνα. Στο Moeciou (Craisa Muntilor) Mvc-002f.jpg (78510 bytes)

Moeciou (Craisa Muntilor)

Ανεπτυγμένο Μουσείο Εθνογραφίας με έκθεση λαογραφίας αλλά και έκθεση συνεργασίας με Ιταλικό φορέα. Εντύπωση προκαλούν τα βιομηχανικά (κινητά) εκθέματα. Απλή - τεκμηριωμένη όμως πρόταση για απασχόληση δύο περίπου ωρών τουλάχιστον. Εκθετήριο - Πωλητήριο στην έξοδο ολοκληρώνει την αίσθηση του επισκέπτη με διάφορα σχετικά αλλά πάντα χειροποίητα αντικείμενα. Mvc-002f.jpg (65075 bytes)

Museum of Ethnography

Προσπάθεια δημιουργίας προϊόντων - υπηρεσιών γύρω απο την τοπική γαστρονομία με την δημιουργία υπαίθριων - κλειστών και ιδιαίτερων χώρων. Κελλάρι με τοπικά κρασιά και παραδοσιακά εδέσματα σε ένα σχετικά όμορφο περιβάλλον. Dambul Morii
Εξαιρετική υποδοχή με παραδοσιακή υφή. Συμμετοχικότητα επισκέπτη και προϊδεασμός ανάμιξής του με την τοπική κουλτούρα. Γευσιγνωσία μετά απο σύντομη ξενάγηση στον χάρτη των κρασιών με συνοδεία παραδοσιακής μουσικής. Εξαιρετικό service με χορούς, μύθους και τραγούδια της περιοχής. Κοσμοπολίτικη έκφραση μέσα απο την τοπική παράδοση στο Cerbul Carpatin (Carpathian Stag) Mvc-004f.jpg (93614 bytes)

Cerbul Carpatin

Επίσκεψη σε ανεπτυγμένο χιονοδρομικό κέντρο.

Mvc-008f.jpg (73809 bytes)

Poiana Brasov Ski Resort

ΔΙΑΧΥΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ν.Πέλλας - Δήμτσης Αθανάσιος\Οικονομολόγος ΑΝ.ΠΕ ΑΕ - Λιαλιαμπής Κώστας\Μαθηματικός

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΚΕ

Κυριακού Ευάγγελος\Οικονομολόγος

Δράσεις - Δομές - Λειτουργίες
ΔΕΚΕ ... ανάπτυξη συνεργασίας σε επίπεδο ευρωπαϊκών προγραμμάτων Municipality of Horby - Olofstrom
ΔΕΚΕ ... ανάπτυξη συνεργασίας σε επίπεδο ευρωπαϊκών προγραμμάτων Municipality of Brasov

www.edessacity.gr