Ευρωπαϊκά Πρόγραμματα

Δημοτική Επιχείρηση "Καταρράκτες Εδεσσας"

Πρόγραμμα ΚΗΦΗ
Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων

ΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων στήριξης της οικογένειας ο Δήμος Έδεσσας-Δημοτική Επιχείρηση Καταρρακτών Έδεσσας εφαρμόζει πρόγραμμα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων συγχρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (Ε.Κ.Τ.) Φιλοσοφία του προγράμματος είναι η φροντίδα των ηλικιωμένων με κεντρικό μοχλό την διατήρηση και προαγωγή της υγείας τους, την εναρμόνιση οικογενειακής και εργασιακής ζωής και την διαφύλαξη της οικογενειακής αλληλεγγύης.

ΠΟΙΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Δήμος Έδεσσας - ΔΕΚΕ 

ΣΕ ΠΟΙΑ ΦΑΣΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ

Βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 8 Σεπτεμβρίου του 2004

ΠΩΣ ΕΠΙΔΡΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ & ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

Στόχος του προγράμματος είναι η διατήρηση της συνοχής της οικογένειας του ηλικιωμένου, η αποφυγή χρήσης ιδρυματικής φροντίδας τους και τέλος η βελτίωση και εξασφάλιση της ποιότητας ζωής τους, διατηρώντας παράλληλα και ενισχύοντας το αίσθημα ότι τα άτομα αυτά είναι απαραίτητα και ενεργά μέλη της κοινωνίας μας . Παρέχονται υπηρεσίες όπως Πρωτοβάθμια Νοσηλευτική Φροντίδα, ψυχοσυναισθηματική στήριξη, ατομική υγιεινή, δημιουργική απασχόληση λειτουργικών και κοινωνικών δεξιοτήτων. Το ανθρώπινο δυναμικό που υποστηρίζει το πρόγραμμα "Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων" αποτελείται από Νοσηλεύτρια (1), Κοινωνικές Φροντίστριες (2) και Βοηθητικό Προσωπικό (1).

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να έρθει σε επαφή μαζί τους όλες τις καθημερινές ημέρες και ώρες 08.30-15.30, Υπεύθυνη Λειτουργίας: Σιδηροπούλου Σουσάνα, Διεύθυνση: Kλεισοχώρι 5 - Οίκος Ευγηρίας "Ευάγγελος & Αμαλία Δίζα", Τηλέφωνο: 23810 22160, T.K. 58200

Τηλέφωνο: 2381022160. khfh@edessacity.gr

 

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (ΠΕΠ) ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 2000-2006 ΜΕΤΡΟ 5,1 "Ανάπτυξη Κοινωνικών Υπηρεσιών Υποστήριξης" ΜΕ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ 75% ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ (ΕΚΤ) ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ 25% ΠΡΑΞΗ: "ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ" Κ.Η.Φ.Η.
 Προϋπολογισμός : 212.883,35

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΔΕΚΕ / Τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων 
Δράσεις - Δομές - Λειτουργίες

www.edessacity.gr