CHOOSE LANGUAGE

 

 
 
 
 

>

 
 
 
 
 
 

 

 Δρόμος Μνήμης Μακεδονομάχων Μεσημερίου Έδεσσας

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ   ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ    ΔΙΑΔΡΟΜΗ-ΧΑΡΤΗΣ   ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ   ΕΓΓΡΑΦΕΣ   ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ       ΧΟΡΗΓΟΙ   ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δρόμος Μνήμης
.

Δρόμος Μνήμης Μακεδονομάχων Μεσημερίου Έδεσσας, Λαϊκός Δρόμος

 

 

Αγώνας Δρόμου Μνήμης Μακεδονομάχων
Μεσημερίου Έδεσσας

Κυριακή   4 Φεβρουαρίου 2018
Ωρα εκκίνησης : 12:00, Πλατεία Μεσημερίου Έδεσσας

ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για να συμμετάσχει κάποιος στον Δρόμο θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του.

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΔΡΟΜΕΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ

Η μεταφορά όλων των συμμετεχόντων στο  Δρόμο γίνεται με ιδία ευθύνη το αργότερο 1 ώρα πριν την εκκίνηση στους χώρους στάθμευσης του Μεσημερίου Έδεσσας.
Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει την διαδικασία ταυτοποίησης στο χώρο της εκκίνησης έως και μία (1) ώρα πριν την εκκίνηση του Αγώνα, το αργότερο δηλαδή στις 11πμ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στη Διαδρομή θα ισχύσει απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων από τις 10πμ στα σημεία που θα ορίσει η τροχαία Έδεσσας.

ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ

Ειδικές τιμές για διανυκτερεύσεις έχουν εξασφαλιστεί για όσους αναφέρουν ότι συμμετέχουν στον Δρόμο Μνήμης Μακεδονομάχων Μεσημερίου Εδεσσας. Απαιτείται να το έχετε δηλώσει έγκαιρα.

Για ξενοδοχεία www.edessacity.gr


ΧΩΡΟΙ ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΔΡΟΜΕΩΝ

Οι δρομείς μπορούν να προθερμαίνονται περί της πεζοδρομημένης πλατείας Μεσημερίου εκτός από την ευθεία της εκκίνησης.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ & ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ

Οι δρομείς θα πρέπει να τοποθετήσουν τα ρούχα και τα προσωπικά τους αντικείμενα μέσα στον σάκο τους στον οποίο επικολλάται ο αριθμό συμμετοχής τους που τον παραλαμβάνουν από την γραμματεία εθελοντών στο χώρο εκκίνησης.

Μέχρι τις 11πμ (το αργότερο 60 λεπτά πριν την εκκίνηση), οι δρομείς θα πρέπει να έχουν παραδώσει στην γραμματεία εθελοντών μπροστά από το χώρο Εκκίνησης (πάρκινγκ), τους σάκους τους με τα ρούχα και τα προσωπικά τους αντικείμενα, πάνω στους οποίους θα έχει αναγραφεί ο αριθμός συμμετοχής τους προκειμένου να τα παραλάβουν στον τερματισμό. Εθελοντές της Οργανωτικής Επιτροπής θα είναι στη διάθεση των δρομέων για την εξυπηρέτησή τους.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Πάνω στο σάκο θα πρέπει να αναγράφεται ευκρινώς ο αριθμός συμμετοχής του δρομέα. Ο σάκος θα πρέπει να είναι καλά κλεισμένος και δεν πρέπει να περιέχει ταξιδιωτικά έγγραφα, χρήματα, τιμαλφή, ή φάρμακα. Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη σε περίπτωση απώλειας αντικειμένων αξίας.

Η Οργανωτική Επιτροπή δεν θα δεχθεί άλλα σακίδια, τσάντες, κλπ., εκτός από τους ειδικούς σάκους που η ίδια προτείνει και διαθέτει στους δρομείς.


ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ

Όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς θα τοποθετηθούν στο χώρο της Εκκίνησης, σύμφωνα με τον αύξοντα αριθμό και το χρώμα του αριθμού συμμετοχής τους.

Όλοι οι αθλητές θα πρέπει να έχουν λάβει θέση 15 λεπτά πριν την εκκίνηση.


ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΓΩΝΑ

Η Εκκίνηση του Αγώνα θα δοθεί στις 12μ. Η εκκίνηση για όλους τους αθλητές είναι ενιαία

 

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ

Σε κάθε χιλιόμετρο της αγωνιστικής διαδρομής υπάρχει σχετική ένδειξη.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ & ΧΗΜΙΚΕΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ

Στη Διαδρομή  υπάρχουν 2 σταθμοί υποστήριξης των αθλητών.

Εμφιαλωμένο νερό διατίθενται στους συμμετέχοντες στην εκκίνηση, τον τερματισμό.

Τουαλέτες για την εξυπηρέτηση των δρομέων, υπάρχουν στο χώρο της εκκίνησης καθώς και στον τερματισμό.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Παρακαλούνται οι δρομείς να πετούν τα μπουκάλια (από νερό, προσωπικά ποτά ), τα καπάκια από τα μπουκάλια, τα σφουγγάρια κλπ., ΜΟΝΟ στους ειδικούς κάδους.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΣΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Η Οργανωτική Επιτροπή καλύπτει υγειονομικά τον αγώνα. Ο φορέας της υγειονομικής κάλυψης είναι το ΕΚΑΒ. Οι διοργανωτές έχουν προβλέψει την παροχή ιατρικής βοήθειας στο χώρο της Εκκίνησης, του Τερματισμού, και στις αγωνιστικές διαδρομές όλων των Αγώνων Δρόμου. Επίσης θα είναι διαθέσιμο ειδικό όχημα σε αναμονή. Εθελοντές και Διασώστες θα βρίσκονται διάσπαρτοι σε ολόκληρο το μήκος όλων των αγωνιστικών διαδρομών παρέχοντας πρώτες βοήθειες και επικοινωνώντας με τους υπεύθυνους της υγειονομικής κάλυψης του Αγώνα.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΟΤΑ


Υπενθυμίζεται ότι ΔΕΝ θα προσφερθεί η υπηρεσία παροχής προσωπικών ποτών στους σταθμούς τροφοδοσίας.

ΑΡΓΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ

Για τον αγώνα έχει καθοριστεί χρονικό όριο δύο (2) ωρών, συμπεριλαμβανομένου και του Δυναμικού Βαδίσματος. Εάν η επίδοση του δρομέα/βαδιστή απαιτεί περισσότερο χρόνο από τον καθορισμένο (βλέπε παρακάτω ωράριο κλεισίματος των σταθμών υποστήριξης), τότε θα πρέπει να διακόψει την προσπάθειά του και να μεταφερθεί από τα στελέχη της Οργανωτικής Επιτροπής στον τερματισμό. Λόγοι ασφαλείας των ίδιων των δρομέων αλλά και ασφαλείας στην κίνηση τροχοφόρων επιβάλλουν αυτό το μέτρο. Μετά τις ώρες που αναγράφονται παρακάτω η Διαδρομή θα παραδίδεται τμηματικά στην κυκλοφορία των τροχοφόρων. Παρακαλούμε όπως οι οδηγίες αυτές τηρηθούν με ακρίβεια από τους δρομείς.

ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο Δρόμος ολοκληρώνεται στις 13.30μμ.
Οι δρομείς που τυχόν συνεχίζουν την προσπάθειά τους εκτός ορίου, σε οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής, πρέπει να γνωρίζουν ότι ΤΡΕΧΟΥΝ/ΒΑΔΙΖΟΥΝ ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΥΘΥΝΗ. Η αστυνομία θα παραδίδει στην κυκλοφορία την αγωνιστική διαδρομή σταδιακά, μετά τη διέλευση και του τελευταίου δρομέα εντός χρονικού ορίου.

 

ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΑ

Στην εκκίνηση/τερματισμό
υπάρχει ψηφιακό χρονόμετρο καθώς επίσης και στη μέση της της διαδρομής (2,5 χλμ).

ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ

Όλοι οι δρομείς θα πρέπει να φορούν τον αριθμό συμμετοχής. Χωρίς τον αριθμό συμμετοχής ο δρομέας ακυρώνεται.

Στο μέσο της διαδρομής θα υπάρχει σταθμός ελέγχου χρόνου / διέλευσης και χρονομέτρησης για την καταγραφή των ενδιάμεσων χρόνων. Όποιος δρομέας δεν έχει ηλεκτρονική ένδειξη στην εκκίνηση, στον τερματισμό καθώς και στην ενδιάμεση ζώνη ελέγχου ακυρώνεται.

Μόνο οι αθλητές που:
(α) συμμετείχαν και αγωνίστηκαν έγκυρα,
(γ) παρουσιάζουν ένδειξη χρόνου σε όλες τις ζώνες ελέγχου (split time),
(δ) τερματίζουν εντός του χρονικού ορίου ολοκλήρωσης του αγώνα (120')
συμπεριλαμβάνονται στα τελικά αποτελέσματα ενώ μόνο για αυτούς ανακοινώνεται η τελική επίδοση και οι ενδιάμεσοι χρόνοι τους, ενώ τους αποστέλλεται και πιστοποιητικό συμμετοχής και επίδοσης εφόσον έχουν αποστείλει το e-mail τους.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΑ

Ισχύουν όλοι οι διεθνείς κανονισμοί όπως εξειδικεύονται στην ξεχωριστή προκήρυξη της Οργανωτικής Επιτροπής.

Οι κριτές και τα στελέχη της Οργανωτικής Επιτροπής μπορούν οποιαδήποτε στιγμή να ακυρώσουν αθλητές σε περίπτωση μη τήρησης των κανόνων, καθώς και να τους διαγράψουν μετά τον αγώνα από τα αποτελέσματα αξιολογώντας ενστάσεις, ηλεκτρονικό και οπτικό υλικό.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ - Παρακολούθηση Δρόμου

Το σύνολο της αγωνιστικής διαδρομής θα είναι ελεύθερο για τους δρομείς από την κυκλοφορία οχημάτων.

Στο ρεύμα του δρόμου, όπου τρέχουν οι αθλητές ΔΕΝ έχουν δικαίωμα κίνησης όλοι οι μη-συμμετέχοντες (θεατές, συνοδοί, κλπ.), με οποιοδήποτε μεταφορικό μέσο. Το διπλανό ρεύμα από εκείνο το αθλητών παραμένει στη διάθεση της Τροχαίας, του ΕΚΑΒ και των οχημάτων υποστήριξης της διοργάνωσης. Η κίνηση συνοδών ανάμεσα σε αθλητές, η μη ύπαρξη της ειδικής άδειας (διαπίστευση) για ΜΜΕ, όπως και η μη υπακοή στις οδηγίες της Τροχαίας και των στελεχών της διοργάνωσης θα επιφέρει άμεση αποβολή των παραβατών από τη διαδρομή και ακύρωση των συνοδευόμενων αθλητών.

ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΒΑΔΙΣΜΑΤΟΣ

Για τους αθλητές του Δυναμικού Βαδίσματος θα ισχύσουν όλοι οι κανόνες που ισχύουν και για τους δρομείς. Δεν υπάρχει ξεχωριστή κατηγορία αποτελεσμάτων για το Δυναμικό Βάδισμα, ούτε ανάδειξη νικητών.

 


ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ

Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή στον αγώνα και ο τερματισμός δρομέων χωρίς αριθμό συμμετοχής.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ

Όλοι οι δρομείς αμέσως μετά τον τερματισμό τους καλούνται να συνεχίζουν να βαδίζουν προς την γραμματεία. Άμεση ιατρική βοήθεια μπορεί να παρασχεθεί από το ιατρικό προσωπικό που βρίσκεται στην περιοχή του τερματισμού. Οι δρομείς παραλαμβάνουν αναμνηστικό μετάλλιο και κατευθύνονται προς την γραμματεία εθελοντών για την παραλαβή των προσωπικών τους αντικειμένων.
Στον τερματισμό προσφέρονται νερό, φρούτα. Όλοι οι συμμετέχοντες με το ειδικό ticket και το νούμερο συμμετοχής μπορούν να συμμετέχουν στο μπουφέ που οργανώνεται αμέσως μετά.

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΡΟΥΧΩΝ, ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ

Οι δρομείς παραλαμβάνουν το σάκο με τα ρούχα τους με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής τους.  


ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΕΠΑΘΛΩΝ

Έπαθλα (μετάλλιο και δίπλωμα) απονέμονται στους τρεις πρώτους νικητές της γενικής κατάταξης Ανδρών και Γυναικών του. Αναμνηστικά μετάλλια θα πάρουν όλοι οι αθλητές.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Θα υπάρχει ζωντανή και διαρκής ενημέρωση μέσα από το Διαδίκτυο, ενώ ο αγώνας εξελίσσεται. Με τη λήξη του Αγώνα, ανακοινώνονται άμεσα τα επίσημα αποτελέσματα των πρώτων δρομέων. Τα ανεπίσημα αποτελέσματα για όλους τους συμμετέχοντες ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης (
www.edessacity.gr) μετά τη λήξη του Αγώνα, δίνοντας τη δυνατότητα σε όποιον ενδιαφέρεται  να υποβάλει έγγραφη ένσταση επιτόπου. Τα επίσημα αποτελέσματα ανακοινώνονται με την ολοκλήρωση του αγώνα.

Μετά την λήξη του αγώνα οι δρομείς παραλαμβάνουν αναμνηστικό μετάλλιο και ατομικό Πιστοποιητικό Συμμετοχής, από την γραμματεία εθελοντών. Για όσους θελήσουν τα Πιστοποιητικά θα δίδονται τις επόμενες ημέρες απο το Κέντρο Πληροφόρησης Έδεσσας

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

Στιγμιότυπα από τον αγώνα θα μεταδοθούν από το
www.tastv.gr.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Η Οργανωτική Επιτροπή του Νυχτερινού Δρόμου του Νερού Έδεσσας συνεργάζεται με Φωτογραφικό Πρακτορείο το οποίο θα ανακοινωθεί από το
www.edessacity.gr από όπου όλοι οι συμμετέχοντες μπορούν να προμηθευτούν τις προσωπικές τους φωτογραφίες.

 
  CHOOSE LANGUAGE

 
Enter
Edessa INFO    
ΔΗΚΕ Δ.Έδεσσας / Τμήμα Πολιτιστικού Τουρισμού & Περιβάλλοντος Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών Έδεσσας Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Υγροτόπου Αγρα-Βρυττών-Νησίου
Περδίκα 1 58200, Έδεσσα Πάρκο Καταρρακτών 58200, Έδεσσα Περιοχή Κύκνοι 58200, Αγρας Έδεσσας
Tel. +30 23810 23101 Tel. +30 23810 20300 Tel.  +30 23810 20300
Fax. +30 23810 51618 Fax. +30 23815 01505 Fax. +30 23810 51618
ΔΕ-ΠΑ 9-15 ΔΕ-ΠΑ 10-16 ΣΑ-ΚΥ 10-18 ΔΕ-ΠΑ 10-15

Β2Β  Διαμονή  Γαστρονομία Τοπικά Προϊόντα Συνέδρια  Μετακινήσεις  Νέα  Εικόνες                   
 Όροι Χρήσης Χάρτης Ιστοσελίδας  Έκδοση  Powered by EDP/MIS

Copyright © 1997-2017 Creative ΔΕΚΕ\EDP-M.I.S. Copyright © 2017 www.edessacity.gr Creative ΔΗΚΕΔΕ\EDP-M.I.S. All rights reserved.