Edessa  Photo Gallery   Συνέδριο στην Έδεσσα  Εκπαιδευτικά Προγράμματα    Επικοινωνία

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ      ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ     ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ      HIGHLIGHTS      ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ     ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ      ΔΙΑΜΟΝΗ
 CITY CARD  
 

 

 

 

 
 
 

 

>
 
 
 
 
 
 

 

CherriesOnLine - Οι Δρόμοι του Κερασιού

 

 Έδεσσα η πόλη των νερών και των κερασιών.

 

 

 

Κεράσια Έδεσσας

 
 
 
 
Ενδιαφέρουσες Συνδέσεις
Εκπαιδευτικά Προγράμματα
Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης
 

 Η Έδεσσα δεν θα μπορούσε να λέγεται πόλη των νερών χωρίς τους περίφημους Καταρράκτες τους μεγαλύτερους σε όλα τα Βαλκάνια.  Είναι ωστόσο γνωστή και ως η πόλη των Κερασιών

Οι δρόμοι της γεύσης με οδηγό το μικρό αγαπημένο κόκκινο φρούτο. Η διαδρομή ξεκινά τις πηγές των Καταρρακτών στον Υδροβιότοπο Αγρα-Βρυτών-Νησίου από όπου ποτίζεται ο κερασεώνας της κοιλάδας του Εδεσσαίου.

Όταν οι κερασιές είναι ανθισμένες και οι μέλισσες βουίζουν οι ανθρώπινες αισθήσεις μπαίνουν σε πλήρη λειτουργία. 

Η καλλιέργεια της κερασιάς γνωστή στην περιοχή από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου έχει πολλές μορφές (Φυσική, Βιολογική, Ολοκληρωμένη) ενώ η γνωριμία με τους αγρότες και το πρότυπο δίκτυο CherriesOnLine φροντίζει να παίρνετε τα κεράσια στο σπίτι και με … ταχυδρομείο. 

Σίγουρα το κερασάκι στην τούρτα είναι η γευσιγνωσία των γλυκών κουταλιού με αποκορύφωμα το γλυκό κεράσι.

Ένα πρόγραμμα διαδραστικό και ωφέλιμο για όλη την οικογένεια που δίνει χώρο στην γεύση, την ψυχαγωγία & την ευεξία.

Η Έδεσσα & η Ορεινή Πέλλα φημίζονται για την ιδιαίτερη γεωμορφολογία με ψηλά βουνά και χρωματιστές πεδιάδες, για τα πληθωρικά νερά με τους καταρράκτες και τις λίμνες, για τα κρύα  ποτάμια και τα ζεστά ιαματικά νερά αλλά και τα πλούσια τοπικά προϊόντα με κορυφαία τα πασίγνωστα Κεράσια Έδεσσας τα γνωστά σε όλα τα παζάρια της Ανατολής ως ‘Κεράσια Βοδενών’ από το παλιό όνομα της Έδεσσας που σημαίνει όπως και σήμερα πόλη των νερών. 

Η ΑΝΟΙΞΗ ΤΗΣ ΕΔΕΣΣΑΣ, ως ετήσια καθιερωμένη γιορτή ξεκινά με την έναρξη της περιόδου της ανθοφορίας και των ανθισμένων κερασιών. Με σήμα την ανθισμένη κερασιά επισκέπτες από όλη την Ελλάδα, φτάνουν στην Έδεσσα που έχει καθιερωθεί ως ανοιξιάτικος προορισμός. Από τα μέσα Απρίλη έως τις αρχές του Ιούνη το Εαρινό Φεστιβάλ με μουσική από την Ελλάδα, τα Βαλκάνια και τον κόσμο, η ΑνθοΕΔΕΣΣΑ με την Ανθοέκθεση τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τα συμμετοχικά παιχνίδια, τα ΑΝΘΕΣΤΗΡΙΑ και ο ‘Μήνας Μάιος’ με τις εικαστικές εκδηλώσεις βαλκάνιων και ελλήνων καλλιτεχνών αποτελούν για τους μυημένους επισκέπτες όσο και τους κατοίκους & τα παιδιά της πόλης που γνωρίζουν και μυρίζουν τον τόπο τους μια μοναδική ανοιξιάτικη συνάντηση μυσταγωγίας.

Ακολουθούν … ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΚΕΡΑΣΙΟΥ που ξεκινούν από το Λευκό Λουλούδι της Κερασιάς που συνδέεται εδώ και χιλιάδες χρόνια με τον Υδάτινο Μύθο της Έδεσσας και καταλήγουν στην εξερεύνηση της άγνωστης Ορεινής Πέλλας και φυσικά στους εκλεπτυσμένους ουρανίσκους των γευσιγνωστών από όλη την Ελλάδα.

Κεράσια της Έδεσσας, Κεράσια της Ελλάδας είμαστε μαζί σας …

...
...

Προμηθευτείτε την Κάρτα Πόλης για προνομιακή πρόσβαση σε όλους τους χώρους στην χαμηλότερη τιμή. Ειδικές προσφορές για ομάδες, σχολεία.

 
   
 Edessa  Photo Gallery   Συνέδριο στην Έδεσσα  Εκπαιδευτικά Προγράμματα    Επικοινωνία

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ      ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ     ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ      HIGHLIGHTS      ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ     ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ      ΔΙΑΜΟΝΗ
 CITY CARD  
 

 

 

 

Enter
Edessa INFO    
Δημoτική Κοινωφελής Επιχείρηση    Δ.Έδεσσας / Τμήμα Πολιτιστικού Τουρισμού & Περιβάλλοντος Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών Έδεσσας Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Υγροτόπου Αγρα-Βρυττών-Νησίου
Περδίκα 1 58200, Έδεσσα Πάρκο Καταρρακτών 58200, Έδεσσα Περιοχή Κύκνοι 58200, Αγρας Έδεσσας
Tel. +30 23810 23101 Tel. +30 23810 20300 Tel.  +30 23810 20300
Fax. +30 23810 51618 Fax. +30 23815 01505 Fax. +30 23810 51618
ΔΕ-ΠΑ 9-15 ΔΕ-ΠΑ 10-16 ΣΑ-ΚΥ 10-18  

Β2Β  Διαμονή  Γαστρονομία Τοπικά Προϊόντα Συνέδρια  Μετακινήσεις  Νέα                   
 Όροι Χρήσης Χάρτης Ιστοσελίδας  Έκδοση  Powered by EDP/MIS

Copyright © 1997-2018 Creative ΔΕΚΕ\EDP-M.I.S. Copyright © 2018 www.edessacity.gr Creative ΔΗΚΕΔΕ\EDP-M.I.S. All rights reserved.